Založ si blog

Xiaomi opäť predstavilo smartfóny, ktoré sú v porovnaní s konkurenciou sú až príliš lacnými, ako je to možné?

Xiaomi MI 10T Pto

Zdroj: Xiaomi (YouTube)

V priebehu včerajšieho dňa, spoločnosť Xiaomi predstavila nové modely smartfónov, konkrétne Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro a Mi 10T Lite. Opäť raz spoločnosť ukázala, že sa to dá lacnejšie, ako to robí konkurencia. Ako je to však možné?

Predtým, ako sa dostaneme k odpovedi, tak si povedzme niečo a špecifikáciách a cene nových zariadení. Začnime modelmi Mi 10T a Mi 10T Pro, ktoré ponúkajú 144Hz displej. Okrem iného je vybavený viacerými technológiami. Medzi tie naj bezpochyby patrí AdaptiveSync. Ide o technológiu, ktorá je schopná synchronizovať Hz a fps v závislosti od zobrazovaného obsahu (Hz sú schopnosť obnovovať obrazovky a fps je počet vložených obrázkov do videa za jednu sekundu). V dôsledku tohto dochádza k plynulejšiemu obrazu. Xiaomi predstavila hneď 7 úrovni synchronizácie. iPhone 11 ponúka len jednu, a Samsung Galaxy S20+ 5G len 2. Okrem iného, táto technológia šetrí aj energiu batérie.

Xiaomi-synchronizacia-Hz-a-fps_porovnanie-s-konkurenciou

Zdroj: Xiaomi (YouTube) via Xiaomiportal.sk

Ďalšou technológiu, ktorá stojí za spomenutie, je napríklad Middle Tab Technology. Ide o technológiu, ktorá rozdeľuje batériu v dve rovnocenné časti, ktoré sú následne nabíjane súčasne. Vďaka tomu sa podarilo spoločnosti zvýšiť účinnosť nabíjania. Okrem iného zariadenia ponúkajú 33W rýchle nabíjania. Batériu zariadení s kapacitou 5 000mAh je možné vďaka kombinácií týchto technológií nabiť za menej než hodinu.

Xiaomi-Mi-10T_nova-technologia-rychleho-nabijania-MTT

Zdroj: Xiaomi (YouTube) via Xiaomiportal.sk

Nehovor viac o procesore. V zariadení aktuálne nájdeme Snapdragon 865 v kombinácii s 8GB RAM typu LPDDR5, či úložný priestor o kapacite 256GB typu UFS 3.0. Nehovor viac o kamerovom systéme, kde vyčnieva 108-megapixelová kamera v prípade zariadenia MI 10T Pro (pozn.: Mi 10T má len 64-megapixelovú hlavnú kameru). Prejdime však k cene k porovnaniu s konkurenciou.

Xiaomi-Mi-10T-a-Mi-10T-Pro-cena

Zdroj: Xiaomi (YouTube) via Xiaomiportal.sk

Rovnaká situácia je aj v prípade Mi Note 10 Lite zariadenia. Hlavným rozdielom oproti modelom vyššie je „len“ 120Hz displej, či slabší procesor v podobe Snapdragonu 750, ktorý však rovnako podporuje 5G technológiu. Za zariadenie si spoločnosť pýta 279€, resp. 329€.

Otázkou je, ako je možné, že Xiaomi dokáže predstaviť tak lacné zariadenia z pohľadu CENA : VÝKON? Nuž, odpoveď na túto otázku odhalila prezentácia spoločnosti. Hneď v úvode spoločnosť prezradila, že na zariadení nezarába viac ako 5%.

Xiaomi politika zarobkov

Zdroj: Xiaomi (YouTube)

Ak vás o smartfónoch zaujíma viac informácií, tak nižšie si môžete pozrieť ich online predstavenie.

Zdroj: xmobile (Mi 10T a 10T PRO), xmobile (Mi 10T Lite)

V Číne vzniká technologická koalícia, ktorá má ambíciu vybudovať domáci polovodičový priemysel

02.02.2021

Sankcie namierené voči spoločnosti Huawei a ďalším čínskych gigantov si najnovšie namierili aj na spoločnosť Xiaomi. Tu však treba podotknúť, že zatiaľ sankcie voči Xiaomi nie sú tak významnými, ako proti Huawei. Zatiaľ čo americkí investori musia odpredať svoje podiely v Xiaomi, tak Huawei nemôže aktívne nakupovať produkty a služby vyrábané americkými [...]

Samoriadiace autá s plnou autonómiou budú čoskoro realitou. Prezrádza to Elon Musk

13.10.2020

Doba automatizácie pomaly, ale isto expanduje naprieč viacerými oblasťami. Zatiaľ čo dnes vo fabrikách značnú časť práce vykonávajú za nás stroje, tak stále bežnejším sa stáva automatizácia aj v „bežnom živote“. Jednou z oblastí je aj automobilový priemysel, ktorý napreduje rýchlym tempom. Tesla mení víziu v realitu Elon Musk prostredníctvom sociálnej [...]

Dá sa hraním hier zarobiť peniaze? Veruže áno! Aj na Slovenku máme úspešných e-športovcov

08.09.2020

Hranie sa na počítači pre mnohých z nás je len strata času, ale opak je niekedy pravdou. Hraním hier sa dá dokonca živiť, ale aj tu platí, že „tréning robí majstra“. Nie tak dávno herný portál Spawn.sk zverejnil vcelku zaujímavú štatistiku, ktorá odzrkadľuje zárobky profesionálnych ešportovcov, medzi ktorými nechýbali ani Slováci. Na čom všetkom môžu [...]

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaňa nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8614x
Priemerná čítanosť článkov: 1723x

Autor blogu

Kategórie