Založ si blog

Samoriadiace autá s plnou autonómiou budú čoskoro realitou. Prezrádza to Elon Musk

blue-model-y-desktop

Zdroj: https://www.tesla.com/cs_CZ/presskit?redirect=no

 

Doba automatizácie pomaly, ale isto expanduje naprieč viacerými oblasťami. Zatiaľ čo dnes vo fabrikách značnú časť práce vykonávajú za nás stroje, tak stále bežnejším sa stáva automatizácia aj v „bežnom živote“. Jednou z oblastí je aj automobilový priemysel, ktorý napreduje rýchlym tempom.

Tesla mení víziu v realitu

Elon Musk prostredníctvom sociálnej siete Twitter informoval verejnosť, že už v priebehu nasledujúceho týždňa, konkrétne v utorok, budú vypúšťať pre prvých BETA testerov automobilov Tesla aktualizáciu, ktorá zavedie v prax FSD technológiu (full self-driving). Viď status nižšie.

Zároveň však treba dodať, že aktualizácia bude aj naďalej vyžadovať od vodičov, aby držali volant pevne v ruke. Dôvodom je, že hoci systém dostane vylepšenia, tak aj napriek tomu nejde o „finálny produkt“. Inými slovami, vodiči musia byť stále v strehu, aby v prípade potreby mohli prevziať kontrolu nad autom. Ako v súčasnosti funguje táto technológia, sa môžete pozrieť nižšie vo videu.

Očakávania sú mimochodom veľkými. Dôvodom je, že Elon Musk v nedávnej minulosti prezradil, že pri využívaní tejto technológie pri ceste z domu do práce a späť, nebol potrebný takmer žiaden zásah z jeho strany. Len pre zaujímavosť, Elon Musk má v pláne do budúcnosti vybudovať aj flotilu autonómnych taxíkov.

Čo si myslíte o tejto technológii, stane podľa vás do budúcnosti natoľko vyspelou, že nebudeme musieť vo všeobecnosti šoférovať automobily, ale budú to robiť za nás stroje?

Zdroj/via: VIT

V Číne vzniká technologická koalícia, ktorá má ambíciu vybudovať domáci polovodičový priemysel

02.02.2021

Sankcie namierené voči spoločnosti Huawei a ďalším čínskych gigantov si najnovšie namierili aj na spoločnosť Xiaomi. Tu však treba podotknúť, že zatiaľ sankcie voči Xiaomi nie sú tak významnými, ako proti Huawei. Zatiaľ čo americkí investori musia odpredať svoje podiely v Xiaomi, tak Huawei nemôže aktívne nakupovať produkty a služby vyrábané americkými [...]

Xiaomi opäť predstavilo smartfóny, ktoré sú v porovnaní s konkurenciou sú až príliš lacnými, ako je to možné?

01.10.2020

V priebehu včerajšieho dňa, spoločnosť Xiaomi predstavila nové modely smartfónov, konkrétne Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro a Mi 10T Lite. Opäť raz spoločnosť ukázala, že sa to dá lacnejšie, ako to robí konkurencia. Ako je to však možné? Predtým, ako sa dostaneme k odpovedi, tak si povedzme niečo a špecifikáciách a cene nových zariadení. Začnime modelmi Mi 10T a Mi 10T [...]

Dá sa hraním hier zarobiť peniaze? Veruže áno! Aj na Slovenku máme úspešných e-športovcov

08.09.2020

Hranie sa na počítači pre mnohých z nás je len strata času, ale opak je niekedy pravdou. Hraním hier sa dá dokonca živiť, ale aj tu platí, že „tréning robí majstra“. Nie tak dávno herný portál Spawn.sk zverejnil vcelku zaujímavú štatistiku, ktorá odzrkadľuje zárobky profesionálnych ešportovcov, medzi ktorými nechýbali ani Slováci. Na čom všetkom môžu [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8678x
Priemerná čítanosť článkov: 1736x

Autor blogu

Kategórie