Založ si blog

Dá sa hraním hier zarobiť peniaze? Veruže áno! Aj na Slovenku máme úspešných e-športovcov

Zdroj: flickr.com (Maxime FORT)

 

Hranie sa na počítači pre mnohých z nás je len strata času, ale opak je niekedy pravdou. Hraním hier sa dá dokonca živiť, ale aj tu platí, že „tréning robí majstra“. Nie tak dávno herný portál Spawn.sk zverejnil vcelku zaujímavú štatistiku, ktorá odzrkadľuje zárobky profesionálnych ešportovcov, medzi ktorými nechýbali ani Slováci.

Na čom všetkom môžu zarábať e-Športovci?

Tých možností je vcelku veľa. Ako býva pravidlom, kde sú ľudia, tak tam sú aj peniaze. A o počítačové hry je veru záujem. Len pre zaujímavosť, víťaz medzinárodného turnaja v hre Dota 2 v auguste 2019, ktorý bol organizovaný spoločnosťou Valve, vyhral neuveriteľných 3,1 milióna dolárov, čo je viac ako víťaz Wimbledonu, ktorý si v tom roku na svoj účet pripísal 2,9 milióna dolárov.

Aj tu teda platí, že ak je o počítačové hry záujem, tak prinášajú aj pozornosť veľkých sponzorov. Len pre zaujímavosť, turnaj v hre Counter Strike Go v Londýne v roku 2018 navštívilo desaťtisíce fanúšikov. Ako takýto turnaj vyzerá, sa môžete pozrieť nižšie vo videu. Mimochodom, rovnako ako na futbale, tak aj v tomto prípade sa platí vstupné.

Profesionálni hráči v mnohých prípadoch dokonca dostávajú mzdy, tak ako bežný zamestnanec. Dôvodom je, že častokrát nejde len o „zbesilé strieľanie“, ale tímy musia reálne trénovať taktiky, aby boli lepší ako súperi.

Vráťme sa však späť k téme, dá sa e-športom zarobiť peniaze. Odpoveď je áno, dáta esportsearnings.com, na ktoré poukazuje spawn.sk odhaľujú, že tí najlepší hráči zarábajú vcelku slušne peniaze. Nižšie sa môžete pozrieť, koľko peňazí zarobili 10 najlepší e-športovci na Slovensku.

Zdroj: printscreen

V Číne vzniká technologická koalícia, ktorá má ambíciu vybudovať domáci polovodičový priemysel

02.02.2021

Sankcie namierené voči spoločnosti Huawei a ďalším čínskych gigantov si najnovšie namierili aj na spoločnosť Xiaomi. Tu však treba podotknúť, že zatiaľ sankcie voči Xiaomi nie sú tak významnými, ako proti Huawei. Zatiaľ čo americkí investori musia odpredať svoje podiely v Xiaomi, tak Huawei nemôže aktívne nakupovať produkty a služby vyrábané americkými [...]

Samoriadiace autá s plnou autonómiou budú čoskoro realitou. Prezrádza to Elon Musk

13.10.2020

Doba automatizácie pomaly, ale isto expanduje naprieč viacerými oblasťami. Zatiaľ čo dnes vo fabrikách značnú časť práce vykonávajú za nás stroje, tak stále bežnejším sa stáva automatizácia aj v „bežnom živote“. Jednou z oblastí je aj automobilový priemysel, ktorý napreduje rýchlym tempom. Tesla mení víziu v realitu Elon Musk prostredníctvom sociálnej [...]

Xiaomi opäť predstavilo smartfóny, ktoré sú v porovnaní s konkurenciou sú až príliš lacnými, ako je to možné?

01.10.2020

V priebehu včerajšieho dňa, spoločnosť Xiaomi predstavila nové modely smartfónov, konkrétne Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro a Mi 10T Lite. Opäť raz spoločnosť ukázala, že sa to dá lacnejšie, ako to robí konkurencia. Ako je to však možné? Predtým, ako sa dostaneme k odpovedi, tak si povedzme niečo a špecifikáciách a cene nových zariadení. Začnime modelmi Mi 10T a Mi 10T [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 8662x
Priemerná čítanosť článkov: 1732x

Autor blogu

Kategórie